The Brew [historia i autorzy]

The Brew – brytyjskie trio rockowe założone w 2006 roku.

Zdobyło tytuł najlepszego zespołu roku 2007 według magazynu "It's only Rock'n'Roll", wydawanego przez fanklub The Rolling Stones

Członkowie grupy pochodzą z małego miasteczka portowego Grimsby w Wielkiej Brytanii. Występowali na festiwalach: Massboulevard Festival w Schiedam w Holandii (2007, 2008) i The Rock ‘n’ Blues Custom Show w Pentrich.

W 2007 roku zostało zarejestrowane DVD Live in Belgium, a także sesja dla stacji radiowej Classic 21. Album The Joker zajął 15 miejsce w notowaniu albumów bluesowych w Radiu Merkury i 16 miejsce w notowaniu Trójki.

Dyskografia

  1. The Brew (April 2006)
  2. Fate and Time E.P. (April 2007)
  3. The Joker (August 2008)
  4. Live in Belgium (DVD - 2008)
  5. A Million Dead Stars (December 2009)
  6. Live At Luna Lunera (DVD - 2011)
  7. Third Floor (September 2011)
  8. Live in Europe (September 2012)
  9. Control (March 2014)

Pokaż ten artykuł na Wikipedia.pl

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.

Kategorie dla tego artykułu