Lyndsy Fonseca [historia i autorzy]

Lyndsy Marie Fonseca (ur. 7 stycznia 1987 roku w Oakland) − amerykańska aktorka telewizyjna, najbardziej znana z roli Dylan Mayfair w serialu Gotowe na wszystko, Colleen Carlton w operze mydlanej Żar młodości. Popularność przyniosła jej rola Alex w serialu Nikita.

Filmografia

  • Kick-Ass 2 (2013) jako Katie Deauxma
  • Oddział (2010) jako Iris
  • Jutro będzie futro (2010) jako Jennie
  • Nikita (2010) jako Alex
  • Fort McCoy (2009) jako Anna
  • Kick-Ass (2009) jako Katie Deauxma
  • Austin Golden Hour (2008) jako Lane
  • Beautiful Ordinary (2007) jako Dawn
  • Gotowe na wszystko (2007-08 i 2010) jako Dylan Mayfair
  • CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas (CSI: Crime Scene Investigation) (2007) jako Megan Cooper (gościnnie)
  • Waterfront (2006) jako Annabelle Marks
  • Trzy na jednego (Big Love) (2006) jako Donna (gościnnie)
  • Scarlett (2006) jako Kasey
  • Intellectual Property (2006) jako Jenny
  • Co niesie życie (Ordinary Miracles) (2005) jako Sally Powell
  • Cyber Seduction: His Secret Life (2005) jako Amy
  • Ja tak, a oni nie (I Do, They Don't) (2005) jako Sandy
  • Jak poznałem waszą matkę (How I Met Your Mother) (2005) jako Córka (gościnnie)
  • Filip z przyszłości (Phil of the Future) (2004 - 2006) jako Kristy (gościnnie)
  • Dr House (House, M.D.) (2004) jako Addie (gościnnie)
  • Zwariowany świat Malcolma (Malcolm in the Middle) (2004) jako Olivia (gościnnie)
  • Nowojorscy gliniarze (NYPD Blue) (2004) jako Madison Bernstein (gościnnie)
  • Boston Public (2003) jako Jenn Cardell (gościnnie)
  • Żar młodości (Young and the Restless, The) (2001-) jako Colleen Cecile Carlton

Nagrody

Rok Nagroda Kategoria
2010 Teen Choice Ulubiona aktorka w serialu akcji "Nikita" za rolę Alex

Pokaż ten artykuł na Wikipedia.pl

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.

Kategorie dla tego artykułu